To Do list-ul meu

Am revenit de curand din concediu; un concediu de 3 saptamani pe care l-am asteptat mai bine de jumatate de an. Nici nu ajung bine la birou, abia apuc sa deschid laptop-ul si ma trezesc cu o avalansa de cereri, rugaminti, intrebari: cum a fost in concediu? ai facut raportul ala? auzi, stii cumva cand vine X?

Desi prima reactie a fost sa inchid frumos laptop-ul care abia dadea semne ca se trezeste si sa le spun tuturor sa se descurce singuri, asa cum au facut si pana acum, inspir un pic de aer conditionat, numar in gand pana la 10 si imi revin. Deschid caietul meu cel frumos si imi fac un ditamai To Do List, in timp ce imi citesc mail-urile. Ma dezmeticesc eu pana la sfarsitul programului si imi dau seama ca nu am avut nicio pauza si ca nu am mancat nimic. Plec de la birou cu un obiectiv clar in minte: maine imi iau pauza si la 6 fix am plecat. A doua zi se repeta povestea (nu chiar intocmai, dar ati inteles esenta).

Miercuri vin la serviciu hotarata sa imi iau mult-visata pauza, sa mananc si sa ma uit si la altceva decat la ecranul neprietenos al calculatorului. Pentru ca tin atat de mult la task-urile mele, am spus ca si pauza ar trebui sa fie unul. Altfel o ignor. Asa ca am trecut in cap de lista: “13h – pauza de masa”. Oare e normal? Nu stiu, dar la mine a functionat. De fapt, teoretic, nu am avut pauza, pentru ca era un alt task. Nu am lasat deoparte lista de prioritati nicio clipa. Ce mai conteaza? Am reusit sa imi ating acel obiectiv pe care mi-l propusesem la inceputul saptamanii (ca sa vorbesc in termeni corporatisti).

 Azi e vineri si deja a trecut saptamana; incep sa revin la normal. Si azi nu a fost nevoie sa imi imbogatesc to do list-ul meu cu inca un lucru. Mi-am luat pauza: una adevarata. Si ce bine a fost….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s