Romania regasita prin ochii unui francez

De curand am rasfoit o revista care se adreseaza francezilor/francofonilor/francofililor din Romania si am regasit acolo numele unei persoane pe care am cunoscut-o intamplator. El (pentru ca este vorba de un el) se ocupa de site-ul revistei si a mai facut si niscaiva poze pentru ei.

L-am cunoscut prin 2005; un francez timid, printre romani, abia scotea o vorba. Statea mereu in umbra laptopului si in loc de vorbe se auzeau click-uri.

Zilele trecute dau peste numele lui. Dau un click, ajung pe site-ul lui si incep sa ii admir pozele. Foarte frumoase, expresive, reale. Erau acolo si 2 albume: unul care se numeste Romania si unul Bucharest. Ma uit pe amandoua si vad prin obiectivul lui tara noastra. A surprins atat de bine esenta, desi ii scapa anumite aspecte (destul de importante, as spune eu), incat m-a pus pe ganduri.

Desi am vazut si eu in realitate ce a vazut el, atunci cand am vazut fotografiile, parca am intrat sub un jet de apa foarte rece. Romania este o tara ”rurala”, daca imi este permis termenul. Abia acum mi-am dat seama de acest lucru.

Poate ca am fost naiva sau am preferat sa nu vad asta, dar am ignorat o realitate atat de mult timp… A trebuit sa imprumut ochii altcuiva pentru a vedea “the big picture”.

Va las sa va delectati si sa va dati cu parerea: http://www.franckhamel.com/.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s