Social Media

Social media … De ceva timp ma tot framanta subiectul asta.

Sa fiu sincera, prima data am auzit de SM (:)) la un targ de training. M-am dus la o prezentare scurta pe tema Social Media & Learning, si acolo erau niste oameni la costum care se uitau pe youtube. Dupa 5 minute am plecat – locul meu nu era acolo.

Asa ca am pus notiunea de Social Media intr-un sertar. In timp, s-a cam prafuit. A trebuit sa scotocesc prin sertare atunci cand am dat peste un studiu interesant al celor de la Harvard Business Review.

Am recomandat articolul catorva colegi care l-au gasit mai mult decat util; era naucitor. Dat fiind ca in acea perioada firma la care lucrez organiza o serie de conferinte, am fost sfatuita din toate partile sa prezint studiul pe scurt.

Atunci am descoperit si eu ce insemna Social media. De fapt, cu totii cunoastem cel putin o parte din instrumentele SM, dar poate nu stiam ca se numeste asa. Sau poate ca a fost doar cazul meu.

Asa ca am studiat tema in amanunt, am gasit si alte studii relevante si mi-am format o imagine despre beneficiile pe care le poate aduce SM unei organizatii.

Pe langa promovarea produselor, comunicarea directa cu clientii, o mai buna comunicare cu colegii de serviciu etc, SM este accesibila tuturor celor cu acces la Internet.

Lucrand la aceasta tema, m-am intors la blogul meu (ce-i drept uitat) si i-am facut un mic lifting. Apoi am inceput sa iau la puricat Twitterul. Pana atunci nu prea intelegeam cum poate sa influenteze un profil pe care pur si simplu postezi cate un status de maximum 140 de caractere. Dar daca Dalai Lama e pe Twitter, sigur se intampla ceva acolo.

Urmatorul pas a fost sa revin la clasicul Facebook. Aici eram destul de OK. Am mai lucrat la pagina companiei.

Concluzia mea in urma experimentului ar fi ca toate aceste instrumente sunt foarte utile, atat timp cat le tinem vii. Apoi, trebuie sa renuntam la one-way communication. Participarea, implicarea, acestea sunt elementele cheie in SM.

Nu sunt un guru al SM, dar cel putin acum am idee despre ce se intampla pe aici.

Ca viitor proiect, mi-am propus sa descoper incet-incet cat mai multe aspecte ale SM. Asa ca, daca aveti sugestii, indicii, comentarii sau intrebari, aici ma gasiti. Dezlegand tainele bloggingului. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s