“Am o viata interesanta… in online”

Ca majoritatea dintre noi, petrec un anumit interval de timp pe retelele sociale. Imi place facebook – e rapid, e actual, vezi in timp real ce se intampla in vietile oamenilor. 😛

Nu pot totusi sa nu ma intreb: ce face (efectiv) o persoana care scrie pe FB petrec, sunt la munte, ma distrez de nu mai pot, sunt in club, sunt la restaurant etc.?

Imi imaginez ca atunci cand esti in club dansezi, bei, razi, flirtezi sau faci orice altceva in afara de faptul ca stai intr-un colt cu telefonul in mana si butonezi, sperand ca cineva iti va admira zelul si viata super interesanta.

Cand esti in vacanta, pe munte sau stiu eu unde, ce e mai important: sa pui un status cat mai catchy pe FB, sa dea lumea like sau sa te bucuri de prietenii reali, care sunt cu tine?

Intotdeauna am crezut ca gradul de calitate a vietii online este invers proportional cu cel al vietii offline. Cu cat esti mai activ pe net, cu atat esti mai alienat social in realitate.

Statusurile pe care le vad mereu pe FB imi confirma acest lucru. Si daca chiar nu avem nimic mai interesant de facut in club sau cand iesim cu prietenii decat sa stam pe net, atunci situatia mi se pare tare trista.

Advertisements

2 thoughts on ““Am o viata interesanta… in online”

  1. I don’t have the right social skills. So, WTF!
    Omul nu este în totalitate o fiinţă socială. Fiecare e liber să socializeze cât vrea şi poate în viaţa reală sau în cea virtuală. Unde e problema?

  2. Buna! Nu e nicio problema. Fiecare are dreptul sa faca ce vrea. Pur si simplu mi-am exprimat parerea (personala) referitor la raportul dintre online si offline: cu cat esti mai mult online, cu atat traiesti mai putin in offline. Daca faci un calcul simplu, cam la concluzia asta ajungi. E posibil sa nu se aplice tuturor, dar asta e parerea mea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s