Aur sau tone de pamant?

Dale Carnegie spunea ca pentru cateva grame de aur e nevoie sa dam tone de pamant la o parte; dar sa nu uitam ca ne ducem in mina pentru aur, nu pentru pamant. El asocia aurul cu potentialul sau calitatile unei persoane: daca vrei sa scoti ce e mai bun din ea, trebuie sa o ajuti sa scoata aurul la iveala, sa “dai tonele de pamant la o parte”.

Frumoasa metafora, dar parca ceea ce se intampla in jurul meu ma face sa cred ca noi de fapt cautam pamantul: sa vedem cat de mult e, sa ne confirme ca aurul e departe, sa ne faca sa ne simtim mai siguri pe noi.

Judecam dupa aparente, prima impresie are toate sansele sa fie si ultima, iar esenta, lucrurile importante, nu se vad din cauza incapacitatii de a elimina superficialul.

Fiecare zi este o noua experienta, o noua ocazie de a descoperi ceva nou.

Si iata ca intr-o zi, cand participam la un curs despre management, am aflat ca inca este importanta varsta, si nu competentele unui om. O persoana de 20 si ceva de ani viseaza cai verzi pe pereti, iar una de peste 45 de ani este invechita. Da, toate astea sunt gandite de multi dintre noi si nu reusim sa trecem de barierele pe care ni le impunem singuri.

Nici nu vad rostul de a da o serie de exemple elocvente care contrazic parerile expuse mai sus; le gasiti si voi, cu siguranta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s