Ce ne spunem cand nu ne vorbim

Ce ne spunem cand nu ne vorbim, de Chris Simion, este o carte pe care o iubesti sau nu. Pur si simplu.

Pe mine m-a prins de la prima pagina, asa ca in 2 nopti am citit-o pe nerasuflate.

Nu va povestesc desfasurarea evenimentelor (e totul descris pe ultima coperta); nu ceea ce se intampla este interesant, ci perspectiva autoarei si felul in care ne-o prezinta.

Cartea este despre dragoste, minciuna, viata, infidelitate si autocunoastere. Parca iti deschide ochii, ai senzatia ca aici gasesti toate cuvintele, tot ce vrei sa-i spui celui iubit, indiferent de situatie: fie ca vrei sa-i trimiti o scrisoare de dragoste sau abia ai aflat ca te-a inselat. Parca ai in fata ochilor un dictionar care iti ofera totul pe tava.

Ce ne spunem cand nu ne vorbim nu este o simpla carte – este o experienta in sine: de la prima pagina te duce intr-o alta lume, indepartata si deopotriva familiara. Cuvintele au forta, iti dau energie si o anumita stare de spirit.

Eu am perceput-o si ca o lectie despre adevar, despre cata nevoie avem de el si despre alegerea de a minti… sau nu. Pana la urma, totul depinde de noi, de ceea ce spunem, de ceea ce facem, de ceea ce suntem.

Chris Simion are puterea de a da viata gandurilor pe care le avem cu totii, prin cuvinte puternice, uneori socante, intotdeauna bine alese. Face asta in asa fel incat inveti atat de multe doar punandu-ti intrebari in timp ce citesti. Lecturand, petreci cateva ore de introspectie atat de necesare fiecaruia dintre noi, mai ales cand totul din jur pare din ce in ce mai bizar si se schimba cu o viteza fenomenala.

Citind, descoperi un dialog captivant, care te indeamna la auto-analiza, care inoculeaza idei involuntar si deschide, una dupa alta, portile mintii cititorului, indemnand la ratiune, credinta si creativitate.

Este o carte pe care o recomand cu multa caldura si pe care as reciti-o oricand. Nu am vazut inca piesa, dar am auzit ca e o experienta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s