Surse de inspiratie

De curand am citit un articol despre o alegere facuta de un antreprenor care si-a incurajat angajatii sa fie mai creativi si mai inovativi. El propunea ca staff-ul lui sa lucreze doar 4 zile pe saptamana la birou, urmand ca a5-a zi sa fie dedicata noilor idei.

Astfel, fiecare angajat era liber sa isi organizeze ziua “libera”, iar in saptamana urmatoare trebuia sa transmita noile idei intregii echipe.

Astfel am inceput sa ma gandesc la posibile surse de inspiratie. Fie ca esti artist, om de afaceri, specialist sau freelancer, ai nevoie de inspiratie.

Rasfoind un album de arta si moda, am descoperit ca unele dintre cele mai cunoscute creatii de moda au fost inspirate de picturi sau sculpturi din diverse perioade. Elsa Schiaparelli, Christian Dior, Christian Lacroix, Thierry Mugler, YSL sunt doar cativa dintre cei care au ales arta ca principala sursa de inspiratie.

Paul Gauguin a preferat calatoriile si stilul de viata din Tahiti. Perioada petrecuta acolo a fost foarte prolifica din punct de vedere artistic.

O simpla calatorie prin oras poate da nastere unora dintre cele mai frumoase idei. Miscarea, forfota, oamenii, expresiile de pe fetele lor – totul are o semnificatie. De exemplu, pe mine ma inspira Bucurestiul. Dupa o plimbare prin oras, e imposibil sa nu scriu ceva. La fel este si cu muzeele – mi se par niste locuri incarcate cu idei, niste spatii unde te poti exprima liber si de unde pleci incarcat cu energie creativa.

Cartile pe care le citesti, revistele, discutiile cu prietenii, intalnirile cu persoane pe care le cunosti mai putin, filmele (vechi sau noi), celebritatile, personalitatile politice… totul ne poate inspira. Trebuie doar sa avem mintea deschisa, sa privim cu atentie, sa ciulim bine urechile si sa invatam din fiecare experienta pe care o traim.

Si apoi, cand simtim ca am epuizat toate sursele de inspiratie, hai sa exploram necunoscutul – sa schimbam drumurile batatorite (la propriu), sa vedem noi locuri, sa intalnim alti oameni, sa mergem la alte filme, sa mergem la teatru si sa citim o carte pe care poate ca nu am fi ales-o din raft.

Advertisements

One thought on “Surse de inspiratie

  1. Pingback: O educatie altfel | aBlogToDiffer's Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s