All in sau Fold?

Daca nu am mai scris despre asta, aflati ca imi place mult sa joc poker. Daca nu sunteti adepti ai jocului sau sunteti doar simpli neofiti in ale pokerului, iata pe scurt un dictionar necesar pentru intelegerea titlului si a termenilor folositi.

Cand vrei sa intri in joc si esti de acord cu miza, spui Call; adica raspunzi unui pariu si platesti suma necesara pentru a continua. Daca vrei sa pariezi, spui Bet, iar daca vrei sa maresti miza, spui (Re)Raise.  Cand vrei sa vezi cartile, spui Check; cand nu mai vrei sa continui jocul, spui Fold, iar cand mizezi tot ce ai spui All in.

Un joc de poker se aseamana cat se poate de bine cu ceea ce se intampla in viata: pariem, ne asumam riscuri, asteptam sa vedem ce se intampla, ridicam miza, punem totul la bataie sau ne dam batuti.

Tu cum alegi sa “joci”: iti asumi riscuri mari, mergi la sigur sau mai degraba te retragi atunci cand ti se pare ca nu ai o mana buna?

Daca te retragi de fiecare data din joc, nu ai nici macar o sansa de a te bucura de experienta, cu atat mai putin sa castigi ceva. Daca astepti mereu sa mergi la sigur, castigi cateva maini, dar pierzi in tot restul timpului. Asadar, sansele sa iei potul cel mare sunt moderate. Daca simti ca trebuie sa pariezi si te bucuri si de putin noroc, pui pe masa (aproape) tot ce ai, iar consecintele sunt doua: pierzi si inveti ceva dintr-o astfel de miscare sau te bucuri de o victorie binemeritata la final.

Vad mult prea des oameni care nici macar nu intra in joc. Vad 2 carti in mana si spun Fold, fara a astepta sa vada ce le rezerva viitorul. Nu merg mai departe pentru ca au in fata lor cateva obstacole. In poker o pereche de doiari este cea mai slaba mana (cu exceptia situatiei cand nu ai nicio pereche). Dar daca risti, platesti si mergi mai departe si mai apare inca un doi, poti sa bati o mana cu 2 asi sau orice mana cu 2 perechi. Asadar, ar merita sa mergi mai departe, chiar daca initial ti se pare ca nu ai nicio sansa.

Exista si extrema cealalta: spui All in, chiar daca ai toate indiciile unui esec in mana. Mizezi totul, desi esecul este cat se poate de vizibil. Aici intervine riscul calculat.

Asadar, tu ce alegi in viata: sa spui mai degraba Fold sau All in?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s