Blogging-ul = Strategie de HR?

De ceva timp ma tot gandesc la cum putem folosi Social Media in mediul organizational. De la marketing, generare de lead-uri, vanzari, branding etc, am ajuns si la Cenusareasa organizatiei, Departamentul de HR.

Si aici deja s-au parcurs cateva etape, avand in vedere ca se folosesc de ceva timp site-uri precum Twitter, LinkedIn, Viadeo sau Facebook pentru identificare de candidati si verificare de profiluri. Pe youtube deja au aparut CV-uri video si anunturi de angajare dintre cele mai creative.

Si asa am ajuns la blogging si la cum ar putea fi folosit cu succes de catre oamenii de HR, fie recruiteri, traineri, specialisti sau manageri. Un weekend petrecut in afara Bucurestiului cu un grup de 15 bloggeri m-a facut sa vad dintr-un alt unghi blogosfera din Romania si mi-a dat idei.

Cum ar fi sa folosim blogul ca pe un instrument de informare a angajatilor, ca pe o platforma de comunicare interna, ca pe o sursa incontestabila de informare a potentialilor candidati sau ca pe o unealta de motivare a angajatilor? Chiar daca am putea face toate aceste lucruri, care sunt conditiile sine qua non? Ce criterii sau cod de onoare trebuie sa respectam pentru a transforma blogul intr-o practica de succes in HR?

Fiindca nu am raspunsurile la toate aceste intrebari, m-am gandit sa cer ajutorul unor bloggeri de profesie si unor oameni de HR. Astfel cei interesati de subiect vor avea ocazia sa il analizeze din doua perspective diferite si sa descopere noi modalitati de lucru.

Totul se va intampla in cadrul unui eveniment care va avea loc pe 27 Octombrie, la Snagov. Va fi mai degraba o dezbatere, asa ca daca va hotarati sa participati, pregatiti-va intrebarile si argumentele. Toate detaliile vor fi mentionate intr-un articol ulterior. Tot ce pot sa va spun este ca nu ar trebui ratat.

PS: Intr-un sondaj rapid pe Facebook la care au raspuns pana acum 44 de persoane, 40 considera ca bloggingul poate fi integrat cu succes in strategia de HR a unei organizatii. Si aceste rezultate spun ceva, nu?

Advertisements

One thought on “Blogging-ul = Strategie de HR?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s