Cum a fost la Webstock 2012

Dupa o zi (de-acum doua) de cand s-a terminat Webstock 2012 au inceput sa se cristalizeze si concluziile mele. Sectiunea Pro Blogging, la care am participat, se anunta cea mai interesanta dintre toate, asa cum a mentionat si Razvan Baciu.

Am ajuns la eveniment cu inima si mintea deschisa, dornica sa invat cat mai multe de la niste oameni care fac blogging serios de ani buni si sunt in social media de si mai mult timp. Vazand atata lume acolo, oameni destepti, pasionati si preocupati de temele ce s-au discutat de-a lungul intregii zile, mi-am zis ca am nimerit bine.

L-am ascultat mai intai pe Razvan Pascu, care ne-a vorbit despre nisa de turism. Interesante lucruri a spus, a dat cateva sfaturi pertinente mai ales pentru cei care erau la inceputul drumului intr-ale blogging-ului, dar parca a lipsit ceva din prezentarea lui. O fi fost de vina ppt-ul care avea slide-uri putine, dar care debordau de caractere si fotografii care nicidecum nu exprimau frumusetea locurilor vizitate sau pasiunea despre care ne vorbea.
Atunci cand un prieten iti spune ca Razvan Pascu este “foarte tare”, ai anumite asteptari. Poate ale mele au fost prea mari. Il respect pentru ceea ce face si pentru reusitele proiectelor sale. Jos palaria pentru toata implicarea. Zic doar ca au lipsit sarea si piperul.

De la Costin Cocioaba am aflat ca trebuie sa-ti tratezi blogul ca pe propiul business daca vrei sa ai niste rezultate si cateva ponturi despre relatia dintre bloggeri si agentiile de publicitate.

Si am ajuns la favoritul zilei (al meu, desigur): Adrian Ciubotaru. Pe blogul lui anunta ca este unul dintre cei mai influenti bloggeri din tara, dar eu am avut placerea sa aud de el pentru prima data ieri. Si nu-mi pare rau. De departe cea mai vie prezentare din toata sectiunea Pro Blogging. Mi-a placut ca vorbeste ca un absolvent de teologie: rar,  cuvinte frumoase si bine gandite si folosindu-se de intonatie. Dupa cateva minute aflam ca a studiat filosofia si parca totul avea sens.

Dincolo de informatiile pe care le-a oferit despre blogging, cred ca a contat mai mult faptul ca a ambalat frumos tot acest continut si ne-a oferit nu o prezentare, ci o experienta. Oricat m-as stradui sa redau cuvintele lui, nu ar avea acelasi efect. Asa ca va las sa-i descoperiti farmecul live, la un alt eveniment.

Despre a doua parte, ce se dorea a fi un debate, voi spune doar ce am apreciat, pe principiul daca nu vei spune ceva frumos, mai bine taci. Asadar, in spiritul acestor vorbe, mi-a placut de Victor Kapra, care a jucat rolul moderatorului. Concis, la subiect, precis, intrebari bine tintite.

Apoi, in ordine descrescatoare, l-am descoperit pe Cristi China Birta, despre care auzisem multe. Devenise un fel de legenda in viziunea mea. Accentul de maramuresean, vorbele bine gandite, raspunsurile la obiect si parerile pertinente m-au facut sa imi doresc sa-l ascult mai mult. Pacat ca nu a avut macar o jumatate de ora in care sa vorbeasca doar el. Sa mai spun si ca are un bichon, ca si mine? Daca ar fi sa-l descriu intr-un cuvant – sarmant.

In a nutshell, cum spune americanul, prima mea participare la Webstock a fost o experienta frumoasa, un loc unde erau atatia bloggeri pe metrul patrat, incat aveai sansa sa devii vedeta daca faceai sau spuneai ceva iesit din comun.

Advertisements

2 thoughts on “Cum a fost la Webstock 2012

  1. Pingback: Vorbitori din turism, mobile și blogging de călătorii la secțiunile #webstock12 | Ghid Turistic Digital 2.0

  2. Pingback: Offline vs Online « Madalina Antohe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s