Offline vs Online

In aceasta perioada organizez un eveniment, iar lista speakerilor invitati inca se concretizeaza. Imi doream mult de tot sa invit o anumita persoana, asa ca am pornit la vanatoare.

Ce face omul cand vrea sa ia legatura cu cineva in mediul profesional si nu are adresa de mail a celuilalt? Prima data intra pe LinkedIn, il adauga in lista de contacte si ii da mesaj (asta in cazul extrem de simplu cand nu are deja adresa de mail postata pe profil). Zis si facut! Numai ca omul meu are niste restrictii impuse si nu il pot adauga in lista de contacte decat daca am adresa lui de e-mail. Pai daca o aveam, ce sa mai caut pe LinkedIn?!

Bon, trec la varianta urmatoare: profilul de Facebook. Trimit cerere de prietenie. Si astept…

Nimic, niciun raspuns.

Next step: gasit blog personal, numai ca… surpriza: nu are date de contact.

Repet, doream sa trimit invitatie frumoasa, profi, nu doar un comment sau un tweet.

Ca tot vorbeam de tweet, evident ca intru pe Twitter. Dau follow, numa-numa’ da si el (omul) follow back, sa-i pot trimite frumosul meu mesaj. Surpriza (?)! Nu a dat niciun semn.

Dupa niste timp pierdut aiurea pe net, sun un prieten. O prietena, sa fiu precisa. Era cu bataie lunga, pentru ca nu stiam daca se cunosc sau nu; doar ca lucreaza (ca si mine) in HR. Dupa fix 2 minute primesc SMS cu adresa persoanei, care intre timp cred ca ma considera deja stalker, impreuna cu (bonus) numarul de telefon.

Morala: oricat de utile sunt site-urile de socializare, tot comunicarea offline parca e mai buna, relevanta si interesanta.

Zilele trecute Chinezu spunea ca afacerile nu se fac pe e-mail sau la telefon, ci fata in fata. Acum inteleg pe deplin la ce s-a referit si promit sa nu mai subestimez conversatiile reale, spumoase si pline de farmec ce au loc fata in fata (sau la telefon).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s