Non-verbalul, cauza si efect

Subiectele despre comportamentul non-verbal sunt favoritele mele. Mi se pare atat de interesant faptul ca poti afla enorm de multe despre ce gandeste o persoana sau despre cum interactioneaza un grup, in doar cateva minute.
Nu spun ca sunt specialist sau ca stiu exact ce se petrece in mintea celui din fata mea, dar daca “ascult” si cu ochii, inteleg mult mai multe. Sunt sigura ca persoanele care fac sau au facut recrutare si citesc acest articol sunt de acord cu mine. Si nu numai.

Deja este cunoscut faptul ca ceea ce gandim determina anumite gesturi, grimase sau priviri. De exemplu, atunci cand nu suntem de acord cu un argument in cadrul unei negocieri, ne incruntam usor sau luam o anumita distanta. Toate aceste lucruri se intampla de cele mai multe ori fara sa ne dam seama. Persoanele care lucreaza in domenii in care analiza limbajului non-verbal este relevanta si care dedica timp acestei teme, deja sunt ceva mai sensibile la cum se exprima cei din jur si, de asemenea, sunt mai atente la propriul mesaj non-verbal pe care il transmit.

Dar as vrea sa va mai impartasesc un fapt interesant: anumite gesturi, posturi sau grimase pot determina felul in care gandim sau chiar atitudinea noastra. S-au facut deja studii pe aceasta tema si puteti vedea in clipul de mai jos cum ne putem schimba atitudinea daca adoptam comportamentul non-verbal potrivit. Inainte de a da play si a vedea filmul (care merita atentia voastra, va promit), va spun la ce va folosesc aceste informatii:
ganditi-va ca doriti sa va simtiti puternici in timpul unei prezentari, convingatori in timpul unei negocieri sau plini de incredere in timpul unui interviu de angajare. Un exercitiu de cateva minute va poate ajuta sa deveniti ceea ce va doriti. Mai jos puteti afla cum.

Advertisements

One thought on “Non-verbalul, cauza si efect

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s