Punct… si de la capat

beginningProfit de faptul ca ianuarie inca nu s-a incheiat, deci inca suntem fix la inceput de An Nou, si fac bilantul. Trag linie, privesc in urma, analizez si abia apoi pot privi catre 2013. Cand te uiti detasat in trecut totul pare mult mai clar, mai asezat si mai cu sens. In vartejul de intamplari care ne surprinde (inca) in fiecare zi, oamenii, intentiile lor, privirile si actiunile… toate par incetosate.

Pentru mine 2012 a fost mai bun si mai generos decat mi l-am imaginat. Si am avut sansa sa invat cateva lectii care cred ca imi vor fi de folos pe viitor. Stiu ca par clisee, dar cand le simti pe pielea ta, toate lectiile astea au o alta dimensiune.

Compania prietenilor este sursa de inspiratie. Poate fi vorba de prieteni vechi, noi, din aceeasi breasla, din alta tara sau pur si simplu oameni frumosi, dragi noua. O intalnire cu ei in care sa faci schimb de idei, sa le adresezi intrebari si sa ai curajul sa iti expui temerile iti poate aduce mai mult decat buna-dispozitie. Poate ca primesti acel imbold de care aveai nevoie pentru a incerca ceva nou. Sau poate ca in urma revederii se deschid usile unor noi oportunitati. Orice se poate intampla.

Intuitia nu da gres. Cu siguranta te-ai regasit macar o data intr-o situatie in care sa nu stii ce sa alegi. Am mai scris despre decizii rationale si emotionale. Din experienta mea de pana acum, emotionalul nu da gres. Atunci cand nu stii ce sa faci, faci ce simti.  Pana acum pentru mine intuitia a fost cel mai bun sfetnic si mi-a adus mai multe lucruri frumoase decat ma asteptam.

Entuziasmul si perseverenta sunt intotdeauna rasplatite. In orice proiect pe care l-am avut am adus macar un strop de entuziasm si am luat in serios fiecare detaliu. Chiar si atunci cand participam la activitati care nu erau favoritele mele am facut tot posibilul sa dau dovada de implicare. Atunci cand nu am obtinut ce mi-am dorit, nu am renuntat. Din contra, m-am inversunat si am continuat sa incerc.  Nu o data sau de doua ori, ci de sapte ori (la propriu). Suntem capabili sa facem mai mult decat ne inchipuim. Trebuie doar sa credem in noi si sa fim hotarati.

Advertisements

One thought on “Punct… si de la capat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s