De ce incetam sa visam?

Uneori am impresia ca lumea este in pana de creativitate, ca ideile frumoase care ar putea schimba ceva sunt tabu. Nu reusesc sa inteleg de ce am respinge un lucru interesant, prielnic tuturor.

Ei bine da, sunt anumite zile cand creativitatea din jurul meu parca se izbeste de un zid de beton de care nu reuseste sa treaca si nu mai are niciun efect. Totul e gri, uniform, oamenii sunt precum niste roboti, preocupati de lucruri marunte care, sunt sigura, au importanta lor. Dar oare cum ne-am simti daca fiecare zi din viata noastra ar arata asa?

Am fi prinsi intre zidurile groase de beton gri, fara a vedea alternative si fara a ne imbogati sufleteste. Care este bucuria unei persoane care nu face decat strictul necesar, care nu are rezultate spectaculoase si care, mai mult de atat, nici nu isi doreste mai mult? Cum poti sa te bucuri de frumusetea vietii inchis intr-o celula de care nu esti constient, dar care te impiedica sa vezi cum este afara?

Viata este mult mai frumoasa cand avem putina culoare, rasete, prieteni; cand ne ambitionam, cand facem ceva nou, cand riscam totul pentru o idee nebuneasca si culmea, ne iese!

Din pacate oamenii mari uita ca sunt inchisi intre zidurile de beton, incaperea rece li se pare ceva normal si culmea, uita sa viseze. Da, sa viseze cu ochii deschisi, fara limite, sa viseze la imposibil, la schimbare, la fantastic. Poate ca daca am visa mai mult, viata noastra chiar s-ar transforma, ar fi mai interesanta si ar fi ca o usa deschisa spre o infinitate de posibilitati.

Light bulb of Brilliance

Advertisements

2 thoughts on “De ce incetam sa visam?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s